Yli 50€ ostoksille ilmainen toimitus ja palautus.

täysin hiilineutraaleja lumilautoja

Kaudesta 2022 alkaen Nitron lumilautojen valmistusprosessin aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt on kompensoitu kokonaisuudessaan. Kyllä – Nitron lumilaudat ovat nyt täysin hiilineutraaleja. Löydät ClimatePartnerin sertifikaatin ja lisätietoa tämän linkin takaa. 

Nitro on aloittanut monivuotisen työn vähentääkseen lumilautailun ympäristökuormaa ja ilmastokompensaatio on tässä vasta ensimmäinen askel. Seuraavaksi Nitro kehittää uusia tapoja vähentää päästöjä ja ympäristökuormistusta, sillä vain se on todella kestävä tie ekologisen tasapainon varmistamiseksi. Jo tällä hetkellä lautatehdas toimii täysin aurinkoenergialla ja kierrätysmateriaalien osuus raaka-aineista on merkittävä.

Tuotantoprosessi muodostaa valtaosan lumilautojen ympäristövaikutuksista, mutta jokainen seuraavakin lenkki voi vaikuttaa lopputulokseen merkittävästi. Meidän omassa toiminnassamme tämä näkyy asiakkaillemme selkeimmin saadessasi meiltä tuleen lähetyksen: Käytämme toimituksissa kattavasti puhtaita kierrätysmateriaaleja.

Ihmiskunta kuluttaa luonnonvaroja liikaa ja osallistumme tähän omalla kulutuksellamme jatkuvasti. On helppo osoittaa kohti kännyköitä ja muuta elektroniikkaa (joka mahdollistaa tämänkin lukemisen), mutta myös lumilautojen ja snoukkavarusteiden valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja.

Kasvihuonepäästöjen vähentäminen onnistuu selvittämällä missä niitä syntyy ja vähentämällä lähteiden käyttöä. Mutta missä lumilautojen kasvihuonepäästöt syntyvät? Allaoleva kuva hahmottaa, että materiaalien alkuperä ja tuotanto vastaavat aikuisten lumilaudoissa noin kolmesta neljäsosasta hiilidioksidipäästöjä.

Lumilautojen hiilijalanjäljen lähteet.
CO2-päästöt: 158cm splitboard 32,16kg / 157cm lumilauta 31,7kg / 146cm lumilauta 26,19kg.

Kun ostat uuden Nitron lumilaudan, lautasiteet tai kengät, ympäristövaikutusten vähentämiseksi on tehty seuraavaa.

Lumilautojen kannet ja pohjat
 • Kansigrafiikoista 70 prosenttia ja pohjagrafiikoista 30 prosenttia on tehty vesiliukoisilla musteilla.
 • Lumilautojen pohjamateriaaleista 15 prosenttia on täysin musteetonta.
 • Kansipinnoitteet ovat 70-prosenttisesti liuotteettomalla lakalla viimeisteltyjä, tai lakkaa ei ole käytetty ollenkaan.
 • Lumilautojen pohjista 85 prosenttia on tehty kierrätetystä materiaalista.
 • Lumilautojen pintakerros on myös monen valmistajan tarjontaa ohuempi raakamateriaalin ja rahtipainon säästämiseksi.
Lautojen rakenne
 • Nitron lumilautojen puuytimet tulevat kokonaan FSC-sertifioiduista metsistä. Tällaisissa metsissä osa jätetään kokonaan käsittelemättä ja metsäekosysteemistä huolehditaan mm. jättämällä lahopuita maastoon.
 • Lumilautojen kanttien teräksestä puolet on kierrätysmateriaalia.
Tuotanto
 • Nitron lumilautehdas toimii sen katolle asennetun 700KW aurinkovoimalan antamalla energialla.
 • Lumilautatehtaan aurinkovoimala kattaa tehdastuotannon, toimistojen sähköntarpeen sekä alueella sijaitsevien työntekijöiden asuintilojen tarpeet.
Siteet ja kengät
 • Lautasiteiden muoviosien materiaalista viidesosan aluperä on kierrätettyä. Muoviosat valmistetaan ruiskuvalamalla, minkä ansiosta hukkamateriaalia ei synny lainkaan. 
 • Kenkien muovimateriaalit ovat pääosin PVC-vapaita eikä kenkäliimassa ole lainkaan syöpävaarallista bentseeniä. 
 • Siteiden ja kenkien pakkauksissa ei käytetä lainkaan muovia ja kengät pakataan kierrätyspahvista valmistettuihin pakkauksiin. Tämän ansiosta musteen käytön määrä on vähentynyt 95 prosenttia parin vuoden takaiseen tyyliin verrattuna.