Yli 40€ ostoksille ilmainen toimitus ja palautus. Alle 40€ ostoskorin toimituskulut 4,90€ posti / matkahuolto

Lasten splitboard nyt Nitrolta!

Nitro tuo markkinoille kaksi mahtavaa uutuutta: Lasten splitboard Minigangerin ja splittauksen erikoiskengän Inclinen.

Tärkein ensin: Lasten splitboardit ovat puuttuneet markkinoilta ja Nitro on nyt korjannut tilanteen. Miniganger 132 tulee virallisesti markkinoille kaudelle 2022, mutta pieni spesiaalierä on saatavilla nyt verkkokaupastamme! Miniganger 132 tulee täydellisenä ja valmiina settinä Nitron ja Kohla Peakin skineillä sekä Spark R&D:n siteellä.

Nitron perustaja ja snoukkafirmaa edelleen vetävä Tommy Delago kertoo, että Minigangerin kehittäminen lähti omasta tarpeesta. Nitron väki askarteli ensin DIY-hengessä lapsilleen spilttejä halkaisemalla Ripper-malleja ja kiinnittämällä niihin tarvittavan hardwaren. Seuraavaksi Delagon oma tytär sai tulevan Minigangerin prototyypin testattavakseen.

“Testissä ollut prototyyppi oli selvästi tavallista lautaa pidempi. Jos osaamista on, Minigangerilla voi laskea jo 9-10 vuoden iästä alkaen”, Delago kannustaa.

 

Täällä se taika tapahtuu. Nitro jolla lasket, voi olla syntynyt tässä pajassa.

 

Nyt laji ei tarkoita vain vanhemman tai vanhempien omia reissuja, vaan splittaus voi olla koko perheen tapa olla ja liikkua luonnossa. Delago tiivistää, että Nitron laajaa splitboard-valikoimaa yhdistää yhteinen tähtäin: Vaikka splitboardingissa matka huipulle on elämys itsessään, homman juju löytyy alamäkeen kääntyessä.

 

Minigangerin saa valmiina settinä.

 

“Lautojen pitää olla myös hyviä laskettavia, sillä hiihtämistähän tämä muussa tapauksessa on. Nousemiseen voi mennä useita tunteja, joten laskemisen pitää olla yhtä mahtavaa kuin tavallisella lumilaudalla.”

Uusi laskukenkä splittaukseen

Mitä enemmän vietät aikaa splitboardisi kanssa, sitä enemmän tarvitset siihen erityisesti sopivat kengät. Nitron uusi Incline on suunniteltu erityisesti splittaukseen. Kuten Nitron splittilaudat, tämä kenkä on luonnollisesti myös hyvä laskea. Splittaus asettaa kengälle myös omat vaatimuksensa. Annetaanpa Tommyn kertoa niistäkin.

“Inclinen pohja on mahdollisimman kapea ja se on myös jäykkä, joten se asettuu hyvin siteeseen ja se tukee jalkaa hiihtäessä.”

Muotoilussa on kiinnitetty huomiota hyvään yhteensopivuuteen eri nousurautojen kanssa.

“Materiaalivalinnoissa on huomioitu myös se miten nousuraudat ja erityisesti alumiinirunkoiset splittisiteet kuluttavat kengän sivua. Saumoja on mahdollisimman vähän vedenpitävyyden parantamiseksi.”

 

nitro-incline-tls
Incline on muotoiltu kestämään jäärautojen ja splittisiteiden rasituksen. Solakka kenkä myös mahtuu hyvin siteisiin.

 

Vibramin Arctic grip -pohja tuo pitoa jopa märälle jäälle. Materiaali on tuttu aiemmin huippuluokan seikkailukengistä ja tällä hetkellä Nitro on ainoa valmistaja, joka tuo sen edut myös lumilautailijoille. Inclinen etunojaa voi säätää helposti. Sen varsi joustaa varren yläosasta, mikä sallii jalan viemisen eteenpäin ja pystymmän nousuasennon.

“Todella ratkaiseva yksityiskohta on tuttu muista kenkämalleistamme. Jalka kiristetään paikoilleen sisäkengän omalla kiristyksellä, jolloin itse kenkä voi olla löysemmälläkin noustessa. Jalka pysyy silti tiukasti paikallaan.”