Yli 50€ ostoksille ilmainen toimitus ja palautus.

Viisi syytä valita directional-lumilauta

Lumilautamalleja on lukemattomia määriä, mutta tiukasti jaotellen ne ovat aina joko directionaleja tai twinejä. Nitron lumilaudoista monipuoliseen snoukkaamiseen sopiva Fusion osoittaa, miksi lumilaudan valinnassa kannattaa useimmiten kannattaa päätyä directionaliin.

Paras laskutuntuma

Mitä laskutuntumaan tulee, twin-lumilauta on aina tietynlainen kompromissi. Directional-laudan suunnittelussa on jo ensimetreillä hyväksytty se, että tämä lumilauta tulee olemaan parempi laskea nose edellä. Ja katsotaanpa tarkemmin tätä Nitro Fusionia: tämähän ei ole twin, vaan laskusuunta on selvästi eteenpäin. Myös switchinä laskeminen onnistuu hyvin.

nitro-fusion-lumilauta
Fusion on klassinen directional-lauta, jossa selvästi erilaiset nose ja tail. Malli vakauttaa laskemista, tuo lisää vauhdin kestävyyttä ja toimii myös pehmeällä lumella.

 

Tietysti voit laskea myös switchinä

Fusionilla kuten usein muillakin directional-laudoilla on mukava laskea, hyppiä ja landata switchinä. Parkkilaudan valinnassa kannattaa ehdottomasti pitää mielessä twinien rinnalla myös directionalit. Laskutuntuma on toki switchinä erilainen, mutta se on vain kivaa vaihtelua. Vaikka Fusion on ensisilmäyksellä all mountain -lumilauta kivalla retro-vibellä, lasket sillä myös parkkilinjat ja sidehitit. Tämän lumilaudan muoto on itse asiassa kumarrus 1990-luvun alun Fusion-mallille, joka on päivitetty 2020-luvulle.

nitro-fusion-lumilauta-tail
Tailia on sopivasti switchinä laskemiseen. Fusionin sivuleikkaus tiukentuu tailia kohden, mikä tekee sitä ketterän laudan metsäreiteille.

Kyse ei ole vain nosen pituudesta: sidecut eli sivuleikkaus

Kun laudan suunnittelussa on päätetty uhrata identtinen switch-lasku paremman laskufiiliksen alttarille, työkalupakkiin on tullut paljon lisää tavaraa. Fusionin sivuleikkaus eli lumilaudan sidecut on edessä loivempi kuin takana. Mitä se tarkoittaa: Kun lasket rinteessä ja painopisteesi on etujalalla, lauta leikkaa rauhallisesti ja voit fiilistellä eurocarvingia. Syvässä lumessa ja metsäreiteillä painon siirtyessä takajalalle, tailia kohti tiukentuva sivuleikkaus tekee kääntymisestä ketterämpää.

Kyse ei vieläkään ole vain nosen pituudessa: mitä tapered tarkoittaa?

Fusion on malliltaan myös tapered, eli se kapenee tailia kohden. Tämä tekee laudasta ketterän sekä rinteessä että puuterilla. Reilun kokoinen nose kelluttaa puuterilla, mutta tapered-muodon ansiosta lauta on helpompi taittaa käännöksiin kuin miltä ensinäkemältä voisi vaikuttaa. Tämä vain korostuu esimerkiksi Nitro Powin kaltaisissa puuteritykeissä, jotka toimivat nekin hienosti myös rinteessä.

Butters, baby, butters!

Kuten jos aiemmin tuli mainittua, Fusion on hauska lauta suunnata offareilta parkkeihin. Jos on ajatellut tekevänsä fs tai bs 180:siä nosebuttereihin tai pressiin vain twinillä, kannattaa tulla toisiin ajatuksiin. Vähän pidempi nose on näihin mukava alusta ja napakan camberin ansiosta pressit myös lukittuvat tyylillä. Cam-out -camber tuo lautaan hyvän popin ja vakautta alastuloihin.

nitro-fusion-lumilauta
Fusionissa on perinteinen camber siteiden välillä ja jalkavuus kevenee pieneksi rockeriksi nosessa ja tailissa. Lasket sitten rinnettä tai parkkia, cam-out -camberin ansiosta Fusionissa on suorituskykyinen, mutta silti rennon laskutuntuman lauta.