Yli 40€ ostoksille ilmainen toimitus ja palautus. Alle 40€ ostoskorin toimituskulut 4,90€ posti / matkahuolto

Lumilaudan valinta lapselle tai nuorelle

Lapselle tai nuorelle lumilautaa valitessa ei ole paljoa eroa, onko tuleva snoukkaaja viisi- vai viisitoistavuotias. Molemmilla välineiden tulee olla sellaiset, jotka tukevat lumilautailijana kehittymistä ja tekevät mäkipäivistä hauskoja. Kaiken lähtökohta on oikean kokoinen lasten tai nuorten lumilauta. Sillä on mukava laskea ja kehittyä innostuksen ohjaamaan suuntaan.

Ripper palvelee mattohissiltä parkkiin.

 

Miksi Ripper on niin hyvä lautamalli junioreille?

Nitron lautamalliston kivijalka lapsille ja nuorille on Ripper sekä sen grafiikaltaan nätimpi sisarmalli Spirit. Ripperillä ja Spiritillä voi laskea vuosien ajan, sillä pituudet yltävät pikkulasten 86 sentin mitasta nuorten Ripper Youthin 146 senttiin saakka! Spirit-lumilautaa valmistetaan mitoissa 86-137 senttiä.

Tämä tarkoittaa, että aivan pienimpienkin laskijoiden lautamalli on teknisesti erittäin hyvä myös teini-ikäisen alla, kun mittaa vain lisätään. Ripperin ja Spiritin leveys ja jäykkyys lisääntyvät pituuden myötä, joten laudat ovat aina kaikin puolin laskijansa kokoisia.

Ripper ja Spirit ovat laskijalleen mitoitettuja lumilautoja, joilla opetteleminen ja harrastaminen on kannustavaa ja kivaa.

Nuorisomallit Future Team ja Arial

Jossain kohden on aika valita alle vahvempi lauta. Usein jalat kasvavat ensimmäisenä ja lasten lautojen leveys voi loppua kesken. Taitojen karttuessa vauhti kasvaa, hypyt suurentuvat tai laudalta tarvitaan muuten enemmän ominaisuuksia. Nitron lumilaudoissa Future Team (nuorten Team) ja nätimmillä grafiikoilla vastaava Arial (nuorten Fate) kurovat kiinni hyppäystä lasten laudoista aikuisten lautoihin. Future Teamin ja Arialin cam-out -camber tuo siteiden väliin perinteisen camberin, joka tekee laudasta selvästi leikkaavaamman, tarkemmin reagoivan ja monella tapaa vahvemman vaihtoehdon sekä parkkiin että rinnelaskuun.

Future Team ja Arial ovat kokoluokkaa isompia, mutta eivät vielä aikuisten lautoja. Camber siteiden välissä vie lumilautailun uudelle tasolle.

Laatu tekee laskettavuuden

Jo pienellekin lapselle kannattaa valita Ripperin tai Spiritin kaltainen aidolla puuytimellä varustettu lumilauta. Nitron mallistossa “oikea” rakenne ei tule mallistoon vasta nuorisomalleissa, vaan jo 86 sentin minilauta on rakenteeltaan täysiverinen laskuväline. Se on kevyt, kestävä ja tarjoaa hyvän laskutuntuman. Lasten lumilautailutaitoja ei kannata väheksyä: Jo alle kouluikäiset lapset oppivat lumilautailemaan niin hyvin, että he voivat viilettää tuntureilla ja pienempien snowparkeissa. Samalla tarve oikeasti toimivalle lumilaudalle kasvaa.

Hyvällä laudalla oppii parhaiten

 Ja kertauksen vuoksi, hyvä lauta on ensisijaisesti oikean kokoinen.  Nyrkkisääntönä on, että lauta yltää ilman kenkiä seisovaa lasta kutakuinkin kaulan ja nenän väliin. Liian pieni lauta on epävakaa ja liian pitkä lauta on turhan vaikea hallita. Etevät juniorit hallitsevat liian pitkänkin lumilaudan, mutta laskeminen ei ole niin hauskaa kuin se voisi olla.

Rippereiden ja Spiritien jalkavuus eli camber on flat out rocker. Laudan pohja on tasainen ja se kääntyy kevyeksi rockeriksi juuri ennen laudan kärkiä. Lauta on helppo laskea, mutta myös riittävän vakaa taitojen kartuttamiseksi. Tasaisen pohjan ansiosta nuori lumilautailija myös oppii heti oikein laskutekniikan, sillä kääntymistä ei helpoteta liikaa liioitellulla rockerilla.

Rockerit nosessa ja tailissa helpottavat kääntymistä, antavat anteeksi virheitä ja samalla tekevät laskemisesta leikkisää. Sitähän me aikuisetkin lumilautailulta etsimme.

Aloittelijan lauta? Kyllä, ja myös monet aikuiset taidoillaan päihittävän lauta.

Pienille laskijoille suunniteltu

Laadukkaiden materiaalien ansiosta Ripperin ja Spiritin kantta on voitu ohentaa muualta kuin siteiden kohdalta. Täysi vahvuus siteiden kohdalla tekee laudasta kestävän ja se varmistaa, että laskijan liikkeet siirtyvät täsmällisesti laudan ohjaukseen. Ohentaminen keventää lautaa entisestään ja sillä hallitaan sekä laudan jäykkyyttä pituussuunnassa että sen kiertojäykkyyttä. Näin on saatu aikaan lautamalli, joka palvelee aloittelevia lumilautailijoita ja jonka suorituskyky yltää kilpailutasolle saakka.

Ripperin ja Spiritin ohennetulla kannella hallitaan laudan jäykkyyttä ja samalla laudan laskettavuutta.